inregistrare forum articole stiri despre site cautare 
utilizator

parola
  Linkuri
FORUM


Motto:
"Fotografia, pasiune si arta!"

Fotografia este pasiunea comuna si elementul care a stat la baza deciziei de a concepe si lansa acest site.
Fie ele color, alb-negru, captate de senzorii electronici ai aparatelor foto sau scanate, fotografiile de toate genurile isi vor gasi locul aici, atata timp cat "rezoneaza" impreuna cu noi, pe aceleasi unde.

Speram ca acest site sa devina o escala cat mai placuta si interesanta pentru toti iubitorii de fotografie. Iata de ce una dintre cerintele noastre este ca inainte de realizarea si publicarea unei fotografii, sa cititi literatura de specialitate si articolele tehnice ce se regasesc pe acest site si sa cereti parerea celorlalti membrii ai comunitatii FOTOdigital pe forum la adresa www.FOTOdigital.ro/forums.
In acest sens, daruirea si perseverenta care va caracterizeaza sunt elemente cheie in evolutia voastra in aceasta comunitate care va primeste cu bratele deschise.

Administratorul site-ului este: Emil Bodea (zzz), e-mail: eb@spot.ro.

Regulament

Dorim sa va atragem atentia ca va aflati pe un site privat !

ATENTIE !
1. Incalcarea oricareia dintre regulile de mai jos poate avea drept urmare sanctionarea dreptului de a mai activa alaturi de noi pe acest site.
2. Aplicarea Regulamentului se face fara o atentionare a membrului care-l incalca. Este datoria fiecarui membru care activeaza pe acest site sa cunoasca si sa respecte prezentul Regulament.

I. Detalii tehnice

1. Fotografiile pe care le puneti pe site trebuie sa aiba continut artistic si sa fie de o inalta calitate tehnica. Nu postati "poze de familie", poze cu catelul vostru sau cu copilasul vecinului decat in masura in care sunt fotografii artistice. Daca aveti dubii asupra calitatilor artistice ale fotografiei pe care vreti s-o puneti pe site, puteti cere parerea si sfatul colegilor de site pe forumul FOTOdigital.ro (http://forum.digitalworld.ro/) unde este un topic dedicat acestui scop. Administratorii isi rezerva dreptul de a sterge de pe site fotografiile fara continut artistic sau fotografiile artistice care nu se inscriu in directia promovata de site, fara o atentionare explicita a autorului.

2. Imaginile care se trimit la inscrierea pe site trebuie sa fie reprezentative pentru candidat, sa ilustreze cat mai bine calitatile acestuia. Navigati siteul, apoi aruncati o privire obiectiva asupra propriilor lucrari inainte de a va inregistra. Sugeram ca aceste fotografii sa fie cat mai diverse, tratand subiecte diferite, fiind prelucrate cat mai ingrijit. Nu incurajam ca la inscriere sa se trimita o serie de imagini facute in aceasi locatie, cu acelsi subiect. Nu excludem insa posibilitatea trimiterii unor fotografii din aceeasi categorie (de ex. Nud, Peisaj, Portret), daca autorul este specializat intr-un anumit gen de fotografie. Fotografiile vor fi analizate de catre Admini si supusa discutiilor pe forumul FOTOdigital.ro. Contul va fi validat NUMAI daca fotografiile trimise la inscriere se incadreaza in tipul de fotografie promovat de acest site.

ATENTIE! Numele si prenumele folosite la inregistrare trebuie sa fie cele reale. Conturile cu nume de inregistrare ne-reale nu vor fi validate. User-name-ul (numele de utilizator) nu trebuie sa aiba tenta rasista sau obscena. De asemenea, el nu trebuie sa creeze confuzie intre calitatea de utilizator si cea de administrator sau sa incalce legile in vigoare ale tarii noastre.

3. Se admite postarea a 5 fotografii pe zi in cazul Membrilor si a 10 fotografii pe zi in cazul Senior Membrilor. Imaginile puse in cadrul comentariilor nu se iau in calcul.
Se pot posta de asemenea serii de fotografii cuprinzand maxim 10 imagini cu tematica si subiect comune.

4. Dimensiunile maxim ingaduite ale unei fotografii sunt de 640x640 pixeli iar fisierul trebuie sa nu depaseasca 100KB. Se accepta fotografii numai in formatul jpg / jpeg.

5. Puteti sa adaugati comentarii indiferent de numarul de fotografii postate, insa conditiile pentru a putea da note (stelute) sunt urmatoarele: trebuie sa aveti minim 10 fotografii postate din care minim 5 fotografii sa aiba media notelor (stelutelor) 4 sau mai mare.

Notele se dau ca numar de stelute. Cei care noteaza trebuie sa respecte semnificatia stelutelor:

* - "Slaba" - O fotografie care are greseli in compozitie, tehnica, prelucrare, este dezagreabila, dezorganizata. Notarea cu "Slaba" - 1 steluta - necesita explicarea acestei notari, cu indicarea elementelor gresite. In lipsa unei explicatii, notarea cu "Slaba" va fi stearsa.

** - "Acceptabila" - O fotografie cu idee, subiect clar, organizare, dar cu elemente tenice sau artistice care mai pot fi imbunatatite pentru a reusi sa induca un sentiment privitorului.

*** - "Buna" - O fotografie cu idee, subiect, compozitie bune. Cu organizare a elementelor ingrijita, prelucrare tehnica finisata, o fotografie careia i se pot recunoaste usor plusurile dupa o vizionare atenta. Aceste imagini reusesc sa induca privitorului atmosfera/sentimentul intentionat de fotograf, daca si privitorul este pe aceeasi lungime de unda si agreeaza stilul respectiv de fotografie.

**** - "Foarte buna" - O fotografie care respecta regulile artei, compozitional fara cusur, tehnic deasemenea. Atat atmosfera cat si sentimentul din ea sunt transmise usor privitorului, oricat de atent sau neatent asupra detaliilor este acesta.

***** - "Excelenta" - O adevarata opera de arta, este fie facuta dupa toate regulile artei, impecabila compozitional, artistic, ca idee, lumina, "greutate", tehnic, etc., fie isi permite sa rupa toate canoanele si in acelasi timp socheaza emotional privitorul printr-o incarcatura estetica sau emotionala de exceptie !

6. Pentru a inlesni o evaluare cat mai obiectiva a fotografiilor prin comentarii, numele celui care publica o imagine nu va fi afisat de la bun inceput. Afisarea se va petrece numai dupa ce fotografia va primi minim un comentariu, dar nu mai devreme de 24h de la publicare. Cei care posteaza comentarii la respectiva fotografie vor putea sa vada numele autorului inainte de scurgerea celor 24h, imediat dupa incheierea intervalului de timp in care se poate modifica comentariul postat (15 minute).

7. Fotografiile postate in cadrul comentariilor nu sunt contorizate si va recomandam ca ele sa nu aiba o dimensiune mai mare de 400x400 pixeli.

8. Aveti posibilitatea de a posta si serii de fotografii, cu conditia ca fotografiile componente sa aiba un subiect comun, sa aiba unitate, iar numarul lor sa fie de maxim sapte.

9. Fotografia din pagina personala (contul meu) trebuie sa fie jpg si sa aiba dimensiunea maxima de 150x150 pixeli.

10. In sectiunea dedicata stirilor puteti participa si voi. Orice informatie pe care o considerati interesanta sau relevanta pentru domeniul fotografiei o puteti trimite la adresa eb@spot.ro iar ea va fi prelucrata si publicata de noi pentru ca toti membrii sa poata beneficia de ea. Puteti trimite atat documente cat si link-uri.

11. Puteti pune in vanzare fotografiile pe care le publicati pe acest site. Pentru acest lucru trebuie doar sa lasati activata aceasta optiune in momentul postarii fotografiei. FOTOdigital.ro va trimite cererea de achizitie autorului lucrarii solicitate. Mentionam ca aceasta facilitate oferita membrilor este gratuita.

12. Va oferim posibilitatea de a primi prin e-mail comentariile la adresa fotografiilor dvs. si sa va informam periodic despre concursurile, noutatile sau schimbarile, care au loc pe site.


II. Reguli de conduita

1. Copyright-ul asupra imaginilor apartine autorilor si nu este permisa reproducerea lor in nici un fel fara acordul scris al acestora. De asemenea, este interzisa etalarea imaginilor care nu au fost realizate de voi. Orice incalcare a acestei reguli intra sub incidenta legii dreptului de autor.

2. Fotografiile cu continut obscen/pornografic, cu subiecte politice, comerciale sau pur si simplu triviale, nu sunt tolerate pe acest site si vor fi sterse fara avertisment sau explicatii.


3. Dorim din partea dumneavoastra comentarii constructive, critici obiective sau laude pe drept. Fiecare utilizator este responsabil de ceea ce scrie; conducerea acestui site nu isi asuma responsabilitatea in ceea ce priveste opiniile voastre. Nu permitem insa atacurile la persoana si folosirea de termeni ofensatori la adresa celorlalti membri. Nu transformati site-ul intr-un loc de chat cu discutii in afara comentariilor asupra fotografiilor expuse. Astfel, ne rezervam dreptul de a sterge orice comentariu de acest gen, fara a mai da explicatii.

4. Nu este permisa crearea de clone. Daca un utilizator caruia i s-a interzis accesul pe site, isi creeaza un alt cont pe care il foloseste pentru a ocoli sanctiunea, ambele conturi vor fi sterse. Aceasta regula functioneaza retroactiv.

5. Numele si prenumele folosite la inregistrare trebuie sa fie cele reale. Conturile cu nume de inregistrare ne-reale nu vor fi validate. User-name-ul (numele de utilizator) nu trebuie sa aiba tenta rasista sau obscena. De asemenea, el nu trebuie sa creeze confuzie intre calitatea de utilizator si cea de administrator sau sa incalce legile in vigoare ale tarii noastre.

6. Administratorii isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor pe o perioada (ne)limitata de timp sau in mod definitiv in cazul incalcarii vreuneia dintre reguli.

7. Conturile create pe acest site nu pot fi sterse, membrii avand insa posibilitatea stergerii fotografiilor. Nu pot fi sterse comentariile sau notarile facute de catre membri, din motive de coerenta a site-ului.


III. Consideratii finale

1. Datorita posibilitatii aparitiei unor situatii neprevazute care ar putea interveni pe parcurs, ne rezervam dreptul ca in viitor sa operam diverse modificari in cadrul regulamentului. Prin urmare este indicat sa vizitati aceasta pagina cu periodicitate.

2. In orice problema care nu este acoperita de regulament administratorii au ultimul cuvant.

3. Din momentul in care v-ati inscris pe acest site, consideram ca ati citit acest Regulament si ca sunteti de acord cu toate punctele pe care le contine.

Adresa e-mail de contact este: eb@spot.ro.
©FOTOdigital.ro 2004-2011